Turid Hovland

Atferdskonsulent.

Atferdskonsulent utdannet ved NMBU (Norges miljø og biovitenskapelige universitet) og medlem av NAS (Norsk Atferdsgruppe for Selskapsdyr) som jobber med atferd, atferdsproblemer, dyrevelferd og relasjoner mellom selskapsdyr og menneske.

fotograf Jørn Grønlund
fotograf Jørn Grønlund

Atferdskonsulentstudiet omfatter etologi hos hund, katt og hest, dyrevelferd og lovgivning, læringsteori (teori og praksis) nevropsykologi og nevrofarmakologi, atferdskonsultasjon, kartlegging og veiledning, og kliniske atferdsproblemer.

Kurser og videreutdanning relatert til atferd:

  • Happier animals – better relationships: the Animal Emotions course» og «Getting behaviour» med Karolina Westlund Friman
  • “Aggresjon hos hunder”, 6 dagers kurs med Amber Batson
  • Safety and defensive handling with aggressive dogs», Trish McMillan Loehr and Michael Shikashio
  • “Growl Class – A Workshop Demo for Reactive Dogs” med Ian Dunbar
  • “SIRIUS® Dog Trainer Academy” med Ian Dunbar
  • “Better veterinary visits” med Karen Pryor Academy
  • “Animal behaviour and welfare” og “The Truth about Dogs and Cats”, Coursera/The University of Edinburgh

Turid er også ergoterapeut og utdannet dyreassistert terapeut ved Antrozoologisenteret/NMBU og jobber med terapihunder i sykehjem. Hun er også kursholder og instruktør for besøkshundutdanningen i Røde Kors.

I tillegg til å brenne for bruken av hunder for aktivisering og terapi, er Turid svært engasjert i bruken av hunder i søksarbeid. Hun jobber om sommeren for Landbrukskontoret og de lokale sauebeitelagene der hun benytter hunden i både kadaversøk og sporing. Hun er også en stor tilhenger av å benytte søksaktiviteter og sensorisk stimulering for hunder som trenger mental stimulering eller styrking av egenaktivitet og selvtillit.

Hun er autorisert instruktør i hundesporten Smeller og har en rekke kurs innen søksarbeid.

Turid tilbyr atferdskonsultasjoner, kartlegging av hund relatert til utfordrende atferd, veiledning, privattimer og kurs.

Hun kan kontaktes på epost: turidhovland6@gmail.com eller via hjemmesiden www.hjelphunden.com

På hjemmesiden finner du også mer informasjon om atferdskonsultasjoner.