Tannbehandling

Tannlidelser er et vanlig problem hos både hund, katt, kanin og gnager.

Selv om det er mulig for eier å opprettholde gode tannpuss-rutiner hos hund og katt er det anbefalt en årlig tannhelseundersøkelse hos veterinæren.
 
Ved tannsteinsfjerning vil pasienten få bedøvelse. Dette er nødvendig for at vi skal kunne ta en grundig undersøkelse i munnhulen og for å kunne fjerne tannstein som sitter på innsiden av tennene. Vi undersøker alltid tennene for sykdom og skader. For å fjerne tannstein bruker vi en ultralydscaler med vann, til slutt blir tennene polert for å legge et beskyttende lag slik at plakk ikke vil feste seg like lett. En slik tannbehandling er ikke smertefullt og er lite problematisk for kjæledyret. Ved mistanke om sykdom eller skader på tenner, tar vi tannrøntgen for å vurdere videre behandling.
 
Kanin og gnagere får ikke tannstein. Tennene til kaniner og gnagere vokser hele livet og kan bli for lange eller slipes feil slik at det blir vanskelig for dem å tygge. Årsaken til slike tannproblemer er ofte feilernæring. Ved tannbehandlingen vil de få bedøvelse og vi bruker som er spesielt egnet for munnhulen til kaniner og gnagere.

Vi anbefaler kanineiere å besøke nettsiden http://www.kaninboka.no/ for råd om hold og stell.

Vi utfører tannekstraksjoner og kroneamputasjoner på klinikken.